Fyll i formuläret
– svar inom 12 timmar

  Funderar du på att installera solceller?

  Installera solceller med Effekt Eltjänst och få ett mer energieffektivt hem. Vi ger dig en offert med fast pris och tar hand om hela arbetet. 

  • Solcellspaneler på lager i Kungsbacka – ingen leveranstid!
  • Snabb installation – solceller på plats till sommaren!
  • Återbetalningskalkyl i offerten – vet exakt när den betalat sig!

  Vi levererar och installerar solceller över hela Västra Götaland och Halland och vi finns här för att hjälpa dig till en trygg och lönsam investering i din fastighet.

  Hur fungerar solceller?

  Solpaneler är enkla i sin konstruktion, bestående av kiselplattor som, genom positiva och negativa laddningar från solens strålar, genererar likström. Likströmmen transporteras sedan i ledningar från solpanelerna till en växelriktare, vilken omvandlar strömmen till växelström. Denna el används sedan i fastigheten, och eventuellt överskott av energi kan säljas till en elleverantör. För att lagra energin för senare användning kan även batterier användas.

  De vanligaste typerna av solpaneler är monokristallina, som är svarta, och polykristallina, som är blå. Monokristallina paneler anses vara mer effektiva och estetiskt tilltalande på de flesta tak, men är något dyrare än polykristallina paneler.

  Vad är återbetalningstiden för solceller?

  Med dagens elpriser brukar en tumregel vara att återbetalningstiden för en investering i solceller är cirka 8 år, jämfört mot det läge som var innan då återbetalningstiden var cirka 15 år. I våra offerter får du alltid en kalkyl på din unika återbetalningstid.

  Här är några allmänna faktorer som har störst påverkan på återbetalningstiden för solceller:

  • Takets lutning – Det är idealiskt att ha ett tak som vetter mot söder med en lutning på mellan 15-40 grader.
  • Skuggning – Den sida av taket där solcellerna installeras bör inte vara skuggad av till exempel träd eller andra byggnader.
  • Solpanelernas effekt – Solpanelerna som installeras bör ha så hög effekt som möjligt per kvadratmeter, eftersom detta ger snabbast lönsamhet.
  • Kostnaden för installationen – Kostnaden för solcellerna är den största faktorn när man pratar om lönsamhet, därför bör du jämföra priser och erbjudanden för att hitta den bästa affären.